Skip to main content

SET SELEPAS BERSALIN SHAKLE - ESP MIXED SOY PROTEIN ISOLATE POWDER

SET SELEPAS BERSALIN SHAKLEE
ESP MIXED SOY PROTEIN 
ISOLATE POWDER 


SET SELEPAS BERSALIN SHAKLEE ini adalah set yang bernutrisi untuk ibu-ibu selepas melahirkan dan menyusukan bayi. SET SELEPAS BERSALIN SHAKLEE ini membekalkan nutrien penting untuk menyokong proses pemulihan badan ibu, membantu ibu mendapatkan kembali bentuk badan, menambah tenaga dan menyokong kesihatan ibu di samping memberi bayi nutrisi yang mereka perlukan untuk membesar secara kuat dan sihat. 

Ibu-ibu perlu pilih nutrisi yang baik untuk ibu dan bayi.
Ibu makan untuk bayi!
Apa yang ibu makan itu yang bayi makan!

Jadi untuk memastikan kesihatan ibu selepas bersalin kekal optimum dalam masa yang sama memastikan si kecil bayi anda mendapat sumber nutrisi yang mencukupi untuk tumbesarannya, maka ibu perlu memilih set selepas bersalin yang terbaik. SET SELEPAS BERSALIN SHAKLEE bukanlah set jamu yang semata-mata untuk memanaskan badan ibu dan mengelak bentan semata-mata, tetapi SET SELEPAS BERSALIN SHAKLEE adalah set nutrisi lengkap yang wajib diambil oleh semua ibu-ibu selepas bersalin.

JOM saya perkenalkan kepada ibu-ibu kepada ESP salah satu produk yang ada dalam SET SELEPAS BERSALIN SHAKLEE.

ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Flavour

Serbuk soya yang sangat sedap ini adalah salah satu produk dalam SET SELEPAS BERSALIN SHAKLEEESP ini merupakan sumber protein tumbuhan yang berkualiti tinggi yang membantu ibu-ibu dengan cara memberikan ibu-ibu tenaga sepanjang proses berpantang dan proses menyusu. Terutamanya pada ibu-ibu yang berpantang secara bersendirian maka wajib untuk ibu-ibu mengambil ESP.

Protein adalah bahan asas seperti blok untuk membina tubuh ibu-ibu. Ibarat seperti batu-bata untuk membina rumah. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan dan perkembangan badan bayi juga. 



Istimewanya protein dalam ESP adalah:

1) Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (bukan GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti. 
Ini bermaksud semua kebaikan secara asli daripada protein soya akan diperolehi oleh sesiapa yang mengamalkannya. 

Bagaimana dengan produk soya yang dijual dipasaraya kita???  

Kebanyakan produk soya yang dijual di pasaraya adalah soya GMO yang mana secara genetik soya-soya ini telah diubah suai supaya lebih besar, lebih sedap rasanya dan lebih tahan lama. Tetapi kena sentiasa berwaspada kerana produk yang bersifat GMO mempunyai banyak keburukan antaranya:
💣Menimbulkan gejala alahan apabila termakan produk tersebut.
💣Lebih menghasilkan toksik sampai satu tahap merosakan badan manusia.
💣Kurang nilai nutrisi kerana kebanyakan produk dihasilkan lebih fokus meningkatkan jumlah ataupun memanjangkan jangka hayat.
💣Penghasilan toksin yang akan diserap oleh tanah.
💣Mengganggu biodiversiti.

JADI pengambilan ESP dengan sumber soya non-GMO adalah yang terbaik.

2) Setiap hidangan ESP membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan yang mampu membantu menurunkan paras kolestrol. Perasan tak, ibu-ibu selepas bersalin pasti mempunyai berat badan berlebihan dan komposisi lemak tubuh pula makin meningkat. Keadaan ini sekaligus menunjukan kolestrol dalam badan juga akan meningkat. Maka pengambilan ESP sebagai sumber protein mampu mengawal kolestrol dalam badan ibu.

3) Selain itu, ESP mengandungi 9 asid amino yang penting untuk tubuh dikenali sebagai 'essential amino acid' yang penting bagi proses metabolisma ibu, meningkatkan tenaga ibu, membaiki sel-sel tubuh ibu, membantu proses penyembuhan luka-luka terutamanya luka di jalan lahir dan banyak lagi.


4) ESP ini juga kaya dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat untuk anak juga membantu mengelakan ibu-ibu mengalami kekurangan kalsium dalam darah (osteopenia) dan akhirnya tulang rapuh (osteoporosis).

5) ESP mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 - penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan. PDCAAS adalah kaedah yang digunakan oleh WHO/FAO untuk mengukur keupayaan protein dicerna sehingga menjadi asid amino yang cukup bagi keperluan manusia. Penarafan PDCAAS telah diterima pakai oleh US Food and Drug Administration( FDA) dan Pertubuhan Makanan dan Food and Agricultural Organization of the United Nations / Pertubuhan Kesihatan Dunia (FAO / WHO) pada tahun 1993 sebagai kaedah untuk menentukan kualiti protein yang terbaik. Dengan menggunakan kaedah PDCAAS itu, kedudukan kualiti protein ditentukan dengan membandingkan profil asid amino protein makanan tertentu terhadap profil asid amino standard dengan skor tertinggi yang mungkin menjadi 1.0

6) ESP adalah makanan yang mempunyai nilai glisemik yang rendah. Indeks glisemik menunjukan kesan makanan ke atas gula darah. Karbohidrat yang terurai dengan cepat menyebabkan paras gula darah anda akan naik dengan mendadak dan kemudian menurun dengan pantas, menjadikan and aletih, mudah rasa terganggu dan lapar. Untuk ESP dengan indeks glisemik yang rendah, paras gula darah kekal stabil, membantu mengekalkan tenaga, mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan bermanfaat untuk mengurangkan berat dan mengekalkan kesihatan jangka panjang.


BANYAK KEISTIMEWAAN ESP SHAKLEE yang menyebabkan ibu-ibu selepas bersalin wajib untuk jadikan amalan. Inshaallah ESP bakal memberikan kesan optimal kepada kesihatan ibu selepas bersalin sekaligus memastikan ibu-ibu melalui fasa selepas bersalin dalam keadaan yang lebih cergas dan sihat.

JOM DAPATKAN ESP MIXED SOY PROTEIN ISOLATED POWDER ini dari 
saya AESYRIN RUSHDAN, PENGEDAR SHAKLEE KULIM DAN BUTTERWORTH di 0134366080 atau 
Fb/Ig Aesyrin Rushdan 
atau 
email aesyrinrushdan@gmail.com





Comments

Popular posts from this blog

Kelebihan Coenzyme Q10 yang perlu diketahui

KELEBIHAN COENZYME Q10 YANG PERLU DIKETAHUI Masih ramai yang belum mengetahui kelebihan Coenzyme Q10 terhadap tubuh kita. Coenzyme Q10 ini secara semulajadinya dihasilkan oleh tubuh kita tetapi dengan meningkatnya usia gaya hidup seharian kita jumlah Coenzyme Q10 dalam badan kita akan berkurang . Bermula seawal umur 20, penghasilan Coenzyme Q10 dalam badan kita akan berkurang. Selain itu, penggunaan ubat golongan statin yang digunakan untuk menurunkan kolesterol dalam badan akan mengurangkan penghasilan Coenzyme Q10 sebanyak lebih kurang 40%. Tahukah anda untuk memastikan kita mendapat 100mg Coenzyme Q10, kita perlu mengambil: 3 kg daging merah atau 100 cawan brokoli yang direbus atau 100 sudu makan minyak canola atau 3.3 kg mentega kacang atau 100 mg suplemen CoQ10 Disini saya senaraikan 5 kelebihan Coenzyme Q10 yang perlu diketahui umum 1. Coenzyme Q10 membantu memberikan tenaga kepada tubuh Peningkatan Coenzyme Q10 dalam badan akan membantu meningkatkan ten

KEBAS-KEBAS, PUNCANYA DAN CARA MENGATASI

"Doktor saya sejak akhir-akhir ini ada masalah kebas-kebas, rimas rasanya. Kenapa ya?  Saya dah periksa gula, Alhamdulillah tak tinggi pun"           Saya sering dapat pesakit yang datang dengan masalah kebas-kebas. Ada yang datang dan telah disahkan bebas dari penyakit-penyakit kronik seperti kencing manis, ada juga yang datang kerana masalah kebas akibat penyakit-penyakit tertentu. Hari ini, saya ingin kongsikan dengan anda semua mengenai kebas dan cara mengtasi masalah kebas.           Kebas merupakan satu keluhan yang hampir semua orang pernah rasa, secara saintifiknya ia dikenali sebagai paresthesia iaitu satu perasaan seperti panas atau seperti dicucuk-cucuk. Biasanya terjadi di hujung anggota badan seperti tangan, lengan dan kaki. Kebas boleh terjadi secara tiba-tiba dan biasanya tidak sakit. Kebiasaannyan, kebas berlaku apabila adanya tekanan yang lama diberikan kepada saraf. Biasanya apabila tekanan itu dialihkan rasa kebas itu akan segera berkurang da

SENDI IBU JARI SAKIT APABILA DIGERAKKAN - De Quervain's Tendinosis

Pernahkah anda alami sakit pada sendi ibu jari ketika ibu jari digerakkan? Apa yang berlaku? Jom kita belajar! Apa itu De Quervain's tendinosis? Ia berlaku apabila tendon dan selaput tendon (synovium) di bahagian ibu jari mengalami keradangan dan membengkak menimbulkan kesakitan di kawasan ibu jari bahagian pergelangan tangan. Sakit dirasai ketika menggenggam atau menggerakkan sendi pergelangan tangan. Apa itu tendon? Tendon merupakan satu struktur yang penting kerana ia menyambungkan diantara otot dan tulang. Tendon diselaputi oleh selaput tendon yang dinamakan synovium. Synovium membantu tendon untuk bergerak dengan senang. Sekiranya synovium atau tendon mengalami keradangan dan membengkak, kesakitan akan timbul apabila digerakkan. Penyebab De Quervain's tendinosis. Penyebab utama adalah penggunaan yang berlebihan. Biasanya berkait dengan aktiviti yang melibatkan pergerakkan ibu jari yang berlebihan contohnya main game, main playstation. Saya pernah didatang